Hamburgr hovězí

Je neděle, a dostali jsme chuť na hambáče. Proč za ně utrácet v hladovém okně, když si je můžeme za chvilku udělat sami doma.

Budeme potřebovat:

Na hamburger:

1 balíček 250g mleté hovězí na tatarák
(kamarád Péťa mi dodává z Polska, ale už se dá koupit i u nás, nyní to má myslím zrovna Lidl)
vystačí na 4 ks (nebo na dva velké)
1 cibule menší
1 žloutek
1 lžička worcester
sůl
pepř
sádlo na pečení

Na kompletaci:

4ks bulka na hambáče
salát (co vám chutná)
1 rajče
majonéza
sýr čedar (dneska jsem tam vrazil ementál)
1 cibule menší

Balíček masa si dáme do mísy, přidáme velmi drobně nakrájenou cibuli, žloutek, worcester, sůl a pepř, vypracujeme těsto ze kterého uděláme 4ks menších hamburgerů, nebo 2ks velkých (podle toho, jaké koupíte bulky)

Na pánev dám dvě lžíce sádla, roztopím a maso opeču z obou stran cca 3 a 3 minuty.

Bulky si překrojím na půlky a dám nakrojenou stranou nahoru rozpéct pod gril do trouby, bacha! je to velmi rychlé, tak ať z toho nemáte uhlí.

Na bulku dáme, salát, majonézu, rajče, maso, sýr, kolečko cibule a zakryjeme druhou půlkou bulky.

Hotovo. Přeji vám dobrou chuť!






Komentáře