Studený bůček a plněná vepřová panenka

Budeme potřebovat:

asi 1kg vepřového bůčku b.k. (bez kosti)
jednu vepřovou panenku
sušená nakládaná rajčata
mozzarellu
sádlo
kmín
pepř
sůl

Bůček zbavím kůže a sádlo které na bůčku po jejím odříznutí zbude nožem naříznu na proužky nebo kostičky. Řádně osolíme a posypeme kmínem, můžeme opepřit. Podlijeme trochou vody. Dáme do pekáčku a pečeme při 150°C pomalu do zlatova.

Panenku překrojíme na půlku a podélně nařízneme. Maso osolíme, opepříme a položíme do něho rajčata a na plátky mozzarellu. Maso zpět zavineme a můžeme párátky propíchnout aby nám drželo pohromadě, zdatnější mohou ovázat provázkem. Položíme do sádlem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a přidáme do trouby vedle bůčku, kde pečeme asi 30-40minut. (vejdou se mi do trouby dva pekáčky vedle sebe.) Nepřikrývám.

Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme nejlépe s dobrým pivem a pečivem. Dobrou chuť!



Komentáře

  1. Jestli to i chutná tak, jak vypadá, tak to musí být orgasmus ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Vám, moc mě těší, že se Vám líbí :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat