Tortiglioni s rajčaty a olivami

Dneska za okny zase sníh, a doma na nás dýchla Itálie :o)

Budeme potřebovat:

1 balení těstovin, v našem případě Tortiglioni, případně Penne
20 dkg anglické slaniny
1 střední cibule
4-5 stroužků česneku
4 střední rajčata
1 protlak
větší hrst černých oliv bez pecky
provensálské bylinky
citron
sůl
cukr
pepř

Na pánev dáme asi 5 lžic olivového oleje, na něj hodíme nakrájenou slaninu, následuje na drobno cibule a na plátky česnek. Restujeme a přidáme na menší kusy nakrájená rajčata a protlak. Olivy pokrájím na plátky a přidám do pánve. V létě používám čerstvé bylinky, dneska provensálské z pytlíku, asi dvě lžičky. Osolíme, opepříme, a dosladíme asi dvěma lžicemi cukru. Zakápnu troškou citronové šťávy.

Vše necháme problublávat asi 10 minut, mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Po jejich scezení je vrátíme do hrnce a přidáme hotovou omáčku a lehce promícháme.

Kdo rád, posype sýrem.





Komentáře